Dekorativt med barr

Sista dagen på julmarknaden hos handelsplatsen i Od idag. Otroligt vad många som hittar ut på landet. Nu blir nästs helg sista för denna pop-up butik i Od. Klurar fortfarande på hur jag ska göra med min egen butik här hemma…

Skulle ni tycka det var kul att åka ut på landet till mig under sommaren?

Till barren då…. Gratis material är väl ändå det bästa? Istället för att rensa upp runt hagarna på våren brukar jag göra det på vintern. Granriset som hänger över trådarna ska ändå tas bort. Tänk dock på ni som inte har egen skog att fråga markägare om ni får ta granris, annars kan det bli en väldans liv…

Det brukar gå åt några skottkärror julgransris innan jag är klar och enligt mig kan det inte bli för mycket. Det är inte bara snyggt utan fyller också en funktion – nämligen att skydda växterna. Tänkte dela med mig av lite inspiration vad jag brukar göra med granris här hemma.

Runt räcken

Super smidigt och enkelt, helst även lite slarvigt, ser både naturligt ut & finare när frost & snö kommer. Jag surrar med en starkare bomullstråd som jag fått över från när jag vävde mattor. Det känns som man tar på huset kläder inför vintern, ser så kalt ut innan! Jag sätter runt balkongräcket och runt altanräcket. Vill man så kan man vira belysning på också. Vi har mycket annan belysning i trädgården så kommer inte sätta belysning här.

Jag har aldrig upplevt att det blivit märken i färgen från granen men vi målartvättar nästan alltid dessa utsatta områden varje vår. Vill du kan du lägga en bit tyg eller lakan under för att skydda.

Rosen tornen

Dessa rosentorn har jag själv byggt, vilket jag inser att jag också måste blogga om en dag. Så fina och på vintern blir det granar. Många sågar ner 2 granar för att ha framför husen men på detta sätt kan man bara norpa lite på träden. Dessutom skyddar det ju rosorna från kyla & vind. Jag surrar några varv med tråd för att sedan börja längst ner med att sticka in grenar.

Här behöver man inte vara försiktig för rosen klarar hårda tag 😉 Bygg på till du är vid toppen & bygg på med mer där det behövs.

Klart! Jag kommer slänga ut lite ris på trapporna & funderar på att klä in min rosenbåge. Får se. Självklart visar jag bilder på hur det blir i snö men rekommenderar er att klä in så snart som möjligt!

Kram & trevlig 1 advent!

Johanna


 

 

 

 

2 reaktioner till “Dekorativt med barr”

Lämna ett svar