Brända toner i Jul

En riktig foto dag idag, flera samarbeten som ska förberedas & massa inspiration till er! Blev en snabb visit till mormor och lunch på stan med Therese (japp vår vän här på bloggen) & hennes vännina.
Massa som ska fixas med och jag frågar mig vart tiden tar vägen? Det är inte bara mycket julfix hemma utan brukar vara mycket med jobb runt jul också. Vilket såklart är roligt!

Dagens julpyssel

Jag har faktiskt aldrig torkat apelsiner tidigare vilket får mig att undra, hur kan jag missat detta?

Färgerna på apelsinens tonade kött & skal är ju helt underbart, känner sån julkänslan inför denna färg. Har aldrig hittat rött som julfärg vilket kanske låter konstigt… En dag kanske men inte än, det enda som får vara rött är amaryllisen. Mörkt, mörkt röda!

Hur som, jag skivade ca 4-5mm tjocka jämna skivor av apelsinen. Lade dom på bakplåtspapper & ett galler. Sedan Swish in i ugnen. Tog ca 4-5h på 100grader, köttet måste vara helt torkat. Optimalt hade varit att ställa bredvid vedspisen men det får bli nästa år när den är på plats.

Jag inser att jag måste göra fler apelsiner för jag vill ha dom överallt!

Jag blir så besviken på mig själv att jag inte gjort detta tidigare, har jag missar flera liknande pyssel? Tipsa gärna!

Nu ska jag hämta barnen på förskola & fritids, sedan ska vi sätta pepparkaksdeg & städa!

Kram

IMG_6544

Lämna ett svar