Nyårsdukning i Milstenshuset !

Jag tycker på något vis att det är så otroligt roligt att duka när det bjuds upp till fest. Sen om det blir fint är upp till betraktaren att avgöra .

2018 års nyårs dukning fick innehålla Hyacinter både vanliga men också multiflora som har fler stänglar de blir lite skirare och är så fina att blanda upp med , Nejlikor, Grönkål, Eucalyptus, MASSOR med ljus.

Jag ville ställa mindre kortare ljus vid varje gäst . Först tänkte jag ställa ett ljus på varje tallrik men eftersom vi skulle ställa fram förrätten innan gästerna gick till bords så fick jag tänka om och de fick stå vid sidan istället.

Ett problem som jag hade var hur jag skulle få ljusen att stå ,,,jag har nämligen inga små ljusstakar.

Men så kom jag på denna lösningen se nedan för beskrivning och resultat :-).

Ljus koppar som jag har köpt på loppis för 2 kr st.

Köpte ett block torr oasis och vaxat brunt papper.

Måttade och skar.

Lade oasis biten i en bit avriven vaxatpapper.

Satta ned det i ljuskoppen.

Sedan tryckte jag ned ljuset och vek ned kanterna från papperet kring ljuset.

Vi har ett resultat 🙂 hi hi tyckte själv att de blev fina . Hoppas att ni också tycker det ?

Såhär blev dukningen i år, den blev väldigt uppskattad av våra gäster och det är ju alltid roligt när de trivs i Milstenshuset !

Här följer ett gäng med bilder :

Maken Henrik är otroligt flink i köket och svängde ihop 5 st fantastiska små tapas till förrätt . Kan bara säga att de var verkligen helt magiskt goda.

Huvud rätt klassisk otroligt mör oxfilé !

Som dessert så testade jag att göra en Rocky road kladdkaka och det ångrade jag definitivt inte mamma Mia så smarrig den va . Kommer jag definitivt att göra igen .

Rocky road kladdkaka

150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
4 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker 

Fyllning:
ca 1 dl minimarshmallows
18 st dumlekolor, skurna i bitar
¾ dl salta cashewnötter

Garnering:
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Smörj en form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter med smör och bröa den med kokos eller ströbröd.

3. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och blanda ihop allt till en slät smet.
Blanda ner minimarshmallows och dumlekola.

4. Häll smeten i formen.
Strö cashewnötterna jämnt över kakan.

5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 20–24 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha den.

Receptet är från @Lindasbakskola

Slutligen vill vi Tessan och Henrik önska er ett Gott Nytt år och en riktigt god fortsättning på det nya året !

9 reaktioner till “Nyårsdukning i Milstenshuset !”

  1. Tack så jätte mycket det va verkligen roligt att höra 🧡.
   Du kommer inte att bli besviken den kakan gjorde succé här .
   Ha en riktigt fin kväll !
   / Vänligen Tessan ✨

 1. Gott Nytt År!❄❄❄Härliga bilder och fina tips på god mat och så vacker du är! En vacker dukning är alltid värt mödan, matgästerna känner sej extra värdefulla och uppskattade tycker jag. Det är början till en trevlig och lyckad kväll. Jag älskar att göra vackra dukningar! ❤ ~🍃🌸🍃🌸🍃~

  1. Tack och jag önskar dig detsamma en riktigt god fortsättning på det nya året ✨❣️. Man vet ju själv hur roligt det är att få sätta sig vid ett bord där någon har fixat lite extra man känner sig precis som du skriver uppskattad och värdefull . Det vill vi att våra gäster ska göra 😍 här hos oss. Tack gulliga du och ha en härlig dag / kram

   1. Alltid roligt att göra en fin dukning. Sist vi hade gäster tog jag in halva skogen. Var så kul och uppskattat. Tyvärr vet jag inte mina begränsningar med ork så jag var änna slut innan de kom men ack så rokigt. Kram mona

 2. Hej! Så idérikt och vackert du gjort! Hade jag blivit bjuden på detta skulle jag känt mig urlyxig🤪Så vackert och mumsigt bilderna visar!!! Önskar dig ett gott nytt år💖♥️💖

  1. Men åååå tack så hjärtligt vad roligt att höra ❤️ . Gott Nytt år och ha en riktigt fin dag kram 😍✨✨✨

 3. Vad vackert ni gjort. Hoppas ni hade det trevlig, vilket jag tror ni hade.
  Kram på er i Milstensvillan

  1. Tack snälla Ann vi hade en toppen trevlig nyårsafton ✨! Hoppas att ni hade detsamma ✨kram på dig 🎉 och god fortsättning !

Lämna ett svar