Spar på lökarna !

Varje år så får jag massor med Hyacint, Tulpan, Krokus lökar osv kvar efter både jul och vårpyntandet med dessa godbitar här hemma.

Det som jag också gör är att spara alla dessa lökar när dess blommor har vissnat ned.

Sedan så fort det bara går så springer Tessan ut i trädgården och gräver ned dem allihopa :-).

Nu mera så har vi fått en riktigt stor plätt med bland annat kungsängslilja en blomma som jag är otroligt förtjust i och det tack vare att jag sparat och planterat.

Påskliljor och diverse Tazetter växer upp på olika ställen, det roligaste är ju när man helt har glömt bort att man har planterat något och sedan så ploppar något vackert upp rätt vad det är.

Lökväxter som vi köper är ju riktigt dyra och därför tycker jag att man ska ta tillvara på dem.

Har du själv ingen trädgård så kanske du känner någon som har en och som gärna tar emot lökarna.

Nu mera så har jag planterat så mycket Hyacinter i trädgården så att det flödar av dessa vackra blommor på våren och ni som inte har testat att plantera Hyacinter i rabatterna eller någon annanstans i trädgården gör det, för när de sedan växer upp så är de helt ljuvliga ska ni veta .

Idag stoppade jag ned Hyacinter i urnorna på framsidan och vilket enormt lyft det blev i detta mörker som hänger över Lidköping.

Temperaturen är mild och då kommer dessa att stormtrivas ute dessutom är det så fuktigt i luften här något som de mår riktigt bra av .

Man tager vad man haver för att fixa lite som sagt .

När dessa har gjort sitt så kommer de definitivt att åka ned någonstans i trädgården där jag förmodligen kommer att glömma dem och sedan bli överlycklig när de kikar upp och skiner.

Man kan ju även dekorera med endast lökarna som blir kvar det är också riktigt dekorativt tycker jag.

När blommorna sjunger så ler själen 🙂

Ha det så gott !

5 reaktioner till “Spar på lökarna !”

 1. Älskar hyacinter men jag lyckas aldrig med att få upp dem igen i trädgården🙄 påskliljor och kungsängsliljan däremot tittar snällt upp igen maj/juni undrar just vaf det beror på? Bor i stockholm så zonen borde duga. Underbara bilder som vanligt, 🧡 alltid så frächt och färg harmoniskt👍ha det gott🤗 ps kul med blogg igen, känns lite lyxigt idag när insta brett ut sig..

  1. Vad gullig du är tack så jätte mycket för din fina feedback den betyder verkligen mycket för mig ❣️
   Märkligt med hyacinterna det borde fungera fint i din zon 🤩! Min tanke är om lökarna är hårda och fina när du sätter ned dem ?
   Annars vete katten varför de inte vill sig.
   Allt gott till dig / kram ✨

  1. Hejsan !
   Ja det kan du absolut göra ✨. Gräv dock inte ned den i trädgården 😜.
   Ha en fin kväll ! Kram

Lämna ett svar