Formex 2019 – tolkar trenderna

I veckan besökte vi här på Villornas hemligheter Formex & jag ska försöka sammanfatta denna roliga resa.

Vi valde att tisdag em bila till Stockholm, att vi just tar bilen var tvunget för att alla skulle ha möjlighet att åka med. Vilket är en självklarhet! Resan gick fint och vi checkade sent in på Clarion hotell Stockholm. Ett fint hotell. Ett glas vin gick ner innan vi kröp till kojs.

På morgonen käkade vi en fantastisk frukost & drog vidare till Älvsjö mässan.

Johanna, Maria, Therese – gänget från bloggen som ni kanske känner igen. Sedan ser ni Karin, känd som @trillingar & Julia känd som @khouri.julia <3

Vi hittade fina produkter, träffade fantastiska människor och branschkollegor samtidigt som vi försökte sammanfatta årets trender.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här ser ni Julia, Karin, Johanna, Therese & Sanna (@storsweden).

Det känns framförallt på material att hållbarhet spelar roll, väldigt positivt då vi tror att kunden idag hellre köper en produkt de verkligen vill ha och då betalar för kvalitet.

Vi vill sammanfatta Formex 2019 med dessa ord.
– Torkade blommor håller i sig.
– Gult syns det mer av.
– Linne tyget fortsätter leverera, det känns att linnet fått bättre kvalitet och ses även i grövre vävning.
– Keramik i alla dess former.
– Skulpturalt formspråk.’
– 70-tal

Nu bild bomb med bilder från Marias kamera! Så fint! 🙂

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blir ni också inspirerade? Det blir iaf jag, ser fram emot ett 2019 där jag ska fortsätta leta loppisfynd från 70-talet.

Som sagt en fantastisk resa med ett stort MEN, hemresan… Fy vad hemskt. När vi kom ut från Formex hade det kommit 10 cm snö, hemma hade det inte varit något men här… Alltså det var kaos, svin halt och vi liksom alla andra tog oss knappt fram. Det tog oss 4h till Örebro med en fart på 40-50km/h. En hemresa som skulle sagt 4h tog istället 7h…

Vi var alla trötta i flera dagar efter men med så mycket intryck så blir huvudet lite fullt..

Hur som, hoppas ni gillade inlägget och hörrni – Glöm inte prenumerera på vår blogg genom att fylla i mailadressen här på sidan!

 

Kram Johanna

IMG_6544.png

Lämna ett svar