Mitt allra bästa gömställe

Min onsdag som skulle spenderats på jobb i Göteborg blev inte alls som tänkt. Och det blir ju allt som oftast precis så, i alla fall i mitt liv; ganska annorlunda mot vad jag först planerar. Men för den sakens skull behöver det inte det va något dåligt, nej absolut inte. I bland kan alternativet bli alldeles, alldeles underbart.

För igår ringde fröken med meddelande om att lilla E var så väldigt hängig och inte alls som hon brukar. Så det fick bli hemgång på stört för henne såklart och VAB för mig idag  En onsdag med massor av oväntat härligt mys tillsammans medan storasyrran varit i skolan. Med läsning i soffan, legobygge, stora koppar te, pyssel och lite köp av blommor och färgprover. En riktigt bra dag trots att den blev så helt annorlunda.

Å färgproverna som jag fick med hem från affär’n såg riktigt bra ut här hemma i mitt dagsljus i huset också. Jag är nämligen så vansinnigt sugen på att måla om i vardagsrummet och få en svag nyans av varmgrå eller beige på väggarna istället för det vita som gulnat en del sedan vi målade senast för 10 år sedan. Har kikat på både kalkfärg och vanlig matt väggfärg och hittat flera fina nyanser men kan inte riktigt bestämma mig mellan färgtyperna. Kalkfärg med struktur och lite ”mönster”, eller vanlig matt väggfärg, vad hade ni valt?

Några extra färgprover kom också med hem i påsen. För jag tänkte även passa på att sätta målartänderna i mina nu gröna skåp som jag har här hemma. Jag har älskat den gröna färgen men ombyte förnöjer ju och nu tänker jag att även dessa ska få en beige färg men med en liten mörkare nyans.

Ett av skåpen är faktiskt också mitt allra bästa gömställe och gömmer bland det fulaste jag vet. Nämligen TV:n. Jodå jag kan absolut hålla med om att TV-apparaterna blev mycket snyggare när de smalnade av och tappade en ca 20 kilo för ett antal år sedan men de ser fortfarande ut som stora svarta hål när de inte används där på väggen och det är det som jag främst inte gillar.

Så för en 5-6 år sedan inleddes därför den stora övertalningskampanjen ”trolla bort TV:n” här hemma. Något som till en en början gick väldigt trögt men som senare lyckades över förväntan och han sa ja!


Ett stort skåp med dubbeldörrar köptes på Blocket som TV:n precis gick in i och som även svalde de minst lika fula boxarna, sladdarna, DVD-filmerna och alla annat krafs som låg runt TV:n tidigare. Skåpet målade jag och på baksidan fick det flera hål för sladdar och värmen som TV:n avger men dessa inte syns alls nu då de helt täcks av TV:n. Svårare än så var det inte.

Å hörni det blev så otroligt lyckat med det där skåpet. Både snyggt och praktiskt. När vi tittar så öppnar vi upp dörrarna och ljudet är riktigt bra. Efteråt stänger vi igen och njuter av att inte se eländet, alla fjärrkontroller och krafset runtomkring. Ett riktigt lyckat gömställe och enkelt DIY.


Lovar såklart att visa när målarpenseln varit framme också, det kommer jag skriva mer om framöver.

Nu ska jag försöka jobba litegrann. Dörrarna på tv-skåpet står nämligen på vid gavel och TV:n visar Ronja så då passar jag på!

Kramar

Lämna ett svar