Planeringssöndag

Veckan innan vi ska ha semester brukar alltid vara extra hektisk för mig. Å så var det även denna gången. Mycket ska hinnas med på jobbet, göras klart och avslutas. Hemma ska det packas, tvättas och plockas ihop. Listor skrivs, saker ska kommas ihåg och små högar bildas liksom överallt i huset.

Puhh… Känner ni igen er?

Men nu är vi äntligen i hamn, vi är på väg och jag hoppas allt kom med. Å gjorde det inte det så överlever vi. Snart är vi ju dessutom hemma igen, för semester går ju alltid så väldans fort.

Så mitt i kaoset igår hann jag ändå med lite tid för mig själv. Så skönt. Den där lilla stunden som jag i vanliga fall brukar ta mig på söndagar med några tända ljus, mitt älskade kaffe, en filt om benen, almanackan och allt det där andra som behövs för att styra upp min lite röriga vardag.


Jag har ju egentligen ett arbetsrum längst upp i huset med skrivbord och hela konkarongen att sitta och göra detta vid men det blir nästan alltid att jag hamnar här vid köksbordet till slut ändå. Särskilt om övriga familjen inte är hemma.

Ljuset här nere är behagligare.  Rummet är större och luften känns friare. Tankarna får mer plats att sväva fritt en stund för att sedan landa lite mer organiserat på både papper och i mitt huvud.Oj vad det gör skillnad för mig att ta denna lilla stund om söndagarna. En halvtimma räcker och hela min kommande vecka känns både enklare och roligare att möta och ta mig an. Så bara win win på det upplägget för min del å alldeles säkert för dig också. Prova!

Kram

Maria

Lämna ett svar