Här sover jag gott

Semester i all ära, det är ju så skönt att komma bort, men det finns ju ingenting bättre än den egna sängen ändå. Eller hur?!

Här i fjällstugan där vi är nu har vi riktigt sköna sängar för en gångs skull men jag kan ändå inte låta bli att längta hem till min stora, sköna & underbara på Trädgårdsgatan. 


För lite mer än tre år sedan valde vi att renovera vår tredje våning i huset där vi idag har vårt sovrum, jag och J. För trots att vårt hus är stort så har det inte så många rum. Så för att tjejerna skulle få varsitt när de blev lite större så blev vi tvungna att att antingen dela av ett av rummen på andra våning eller göra något åt den orenoverade lilla lägenheten uppe på tredje.

Men att dela på ett rum var inte något alternativ för vår del. Dels då det är så svårt att ändra på planlösningen i huset. Men framförallt då alla fönster i huset gör att en uppsatt vägg skulle få sitta diagonalt genom ett rum vilket vi kände skulle se jätte konstigt ut i vårt gamla hus.

Så efter färdig renovering flyttade vi upp hit upp till ”top floor”. Ett relativt stort rum med lite utsikt, högt till tak och många vinklar och vrår som ger rummet mysig karaktär och lite extra charm. Å oj vad vi trivs, nästan bästa rummet i huset nu faktiskt. 


Väggarna målade vi i en ljusgrå kalkfärg. Lite flammigt och ojämt blir det ju med sådan färg men här i sovrummet passar det perfekt tycker jag. Känns nästan mer rofyllt än med helt släta väggar faktiskt. Å sänggaveln fick bli en egensnickrad historia då vi behövde bra förvaring och sängbord är svårt att få plats med då utrymmet runt sängen är ganska litet. Så en dörr fick göra jobbet tillsammans med lite MDF bakom i tre korta hyllplan.
Och att ligga här uppe med en bra tidning i tystnaden och mysa i bästa sängen kan jag längta lite efter nu faktiskt. Vi har verkligen en fantastisk vecka med jättebra sällskap här i fjällen. Men ljudvolymen med 12 personer i samma stuga är inte alltid riktigt lika trivsam 🙂

Hoppas du får en fin kväll, här blir det snart mat och sedan spelkväll!

Kramar

Maria

2 reaktioner till “Här sover jag gott”

  1. Så fint ni har det 🙂 Vi är på jakt efter nya duntäcken och jag ser att dina ser sådär fluffiga och sköna ut. Vet du vilket märke och modell ni har? 🙂

    1. Hej Sofia,
      Va kul att du tycker om det, jag blir så glad för det.
      Dessa täcken har hängt med ett tag men jag har för mig att de köptes på Hemtex, de tycker jag har riktigt bra täcken och kuddar 👌🏻✨

Lämna ett svar