Sjukt bra grej

Jag är däckad, eller ja, kanske lite mindre däckad än igår då läget var helt kass men ändå ganska däckad.
Influensan har nämligen hittat till Trädgårdsgatan 6 och det med besked. I går snittade vi 4 av 4 möjliga i familjen som var hemma och hostade. I dag är vi dock nere på 2 av 4 vilket ju känns bättre i alla fall.

Vi såg till att fiska upp det lilla eländet på skidsemestern där flera av dem vi åkte med blev sjuka och när vi landade hemma i söndags kväll kände jag i kroppen att nu var min tur. Å jajamän det var det verkligen!

Så nu varvar jag sängen med soffan och kraxar med den lilla röst som finns kvar till J emellanåt, pimplar te och mumsar semla. Jo för det semla har jag hört från flera säkra källor ska va den allra bästa huskuren mot rejäl förkylning så det har jag så klart tagit fasta på direkt.

Men så tog jag mig utanför dörren en liten kortis förut ändå. Det blev den långa vägen till affären som jag gick (läs max 200 meter) för att få en gnutta frisk luft och för att köpa lite apelsiner och avokados. Å då fick jag till min glädje vid fruktdisken se att även butiken här på landet där jag bor gjort det kloka i att ta in de här bra:iga återanvändbara fruktpåsarna. Hejja butiken tänkte jag och köpte en omgång direkt!


Dessa som jag köpte låg i flerpack, i olika storlekar, har dragsko som förslutning och en textillapp insydd vid sidan om varje påse som man smart kan fästa prislappen på efter invägning. Men det finns säkert en uppsjö av varianter och modeller att välja mellan å jag kan inte garantera att dessa är de allra allra bästa. Men jag blev så glad att detta hållbara alternativ ändå finns även här i mitt lilla samhälle nu utan att jag behöver beställa eller åka och handla dem någon annanstans. Så kika du också om din butik har dem, eller säg till annars att de tar in tycker jag!

Så nu slipper jag använda de där sladdriga tunna plastpåsarna till frukten framöver som ändå bara går sönder och så sällan återanvänds. I stället får dessa efter uppackning av apelsinerna och avokados:en landa i den stora handlingskassen som brukar stå här redo och göra jobbet framöver. Hejja va bra!

Nä nu blir det en liten tupplur för att orka med kvällen och för att skynda på tillfrisknandet lite. Sedan måste jag nog noggrant även överväga om jag inte måste äta ytterligare en semla i medicinskt syfte faktiskt…

Livet är verkligen fullt av tuffa beslut! 😉

Kramar
Maria

Lämna ett svar