bygg din torkställning

Så bygger du din torkställning

Idag vill jag berätta hur du bygger din torkställning!
Först tänkte jag vänta med detta inlägg men jag vet sida förra året att många redan nu vill påbörja små projekt för att kunna njuta till fullo av vår och sommar. Jag tänkte därför visa er hur enkelt ni bygger er egen torkställning eller som många även kallar det tvättställning. Vill du dessutom dekorera den ytterligare kan du montera dit 4 konsoller snickarglädje. Vi har flera modeller i vår egen webbshop, HÄR.

Perfekt projekt att starta igång nu, måla konsolerna gör du ju ändå inne.

Så här ser torkställningen ut i skrivande stund.

  • Bestäm en lämplig plats för tvättställningen. Ett soligt läge är att rekommendera givetvis. Bestäm också hur bred du vill att den ska vara, i denna beskrivningen skriver jag de mått vi valt.
  • Börja med att införskaffa jordankare i samma dimensioner som de stående reglarna. Vi köpte våra på byggmax – här
  • Vi använde oss av 70×70 impregnerade stolpar, tänk dock på att det inte går att måla impregnerat förrän helst 1 år, använd annars obehandlat virke om du vill måla direkt men tänk då på att grundmåla ordentligt.
  • När du fått ner jordankarna rakt sätter du dit de stående reglarna, vi valde att göra en ställning som är 1800mm hög. Se till så dessa sitter rakt och använd vattenpass. Du kommer kunna reglera med den stöttande långa regeln senare.
  • Ovan de två stolparna sätter vi horisontellt en överliggare av samma 70x70mm virket och 900mm långa. Snedkapa dessa i hörnen för att de ska bli snygga & se arbetade ut.

  • Placera sedan två konsoler på vardera sida, dessa skruvas lämpligast igenom i varje hörn. Måla sedan över skruven. Konsolerna är viktiga då de stöttar upp hörnen, annars blir tvättställningen ostadig. Du hittar all vår snickarglädje här och vi har ca 1-2 veckors leveranstid. Vi har valt konsolen liljekonvalj och då den större modellen 450x360mm. Här hittar du all vår snickarglädje och har du frågor så tveka inte att höra av dig!
  • Vi satte sedan en tunnare regel rakt över, alltså längst med linorna för att ytterligare stabilisera ställningen. Denna skruvades från utsidan. Totalt är tvättställningen 3 m lång och har 7 linor.

Här ser ni några konsoler till som vi har & ni hittar HÄR.

  • Måla hela ställning & vips så är det klart! Super enkelt och har ni bara en såg & skruvdragare så fixar ni detta 

Totalt har ställningen med jordankare, konsoler, krokar, färg och linor kostat mindre än 2500kr.

KRAM!
Johanna


Kommentera