Vårlängtan med rosa anemoner

(Inlägget innehåller annonslänkar)

Hej på er!

Hur har ni det idag?  
Jag är inte på benen riktigt än tyvärr. Febern var tillbaka litegrann i morse och snart har den här influensan (eller om det är en rejäl förkylning, hur vet man skillnad egentligen?) hängt i en vecka. Vill bara känna mig pigg och ha ork igen. Men jag håller tummarna för att detta ska vara det allra sista så jag ändå kan njuta ordentligt av helgen som är på ingång. Jag hoppas stenhårt på det.  Som tur är så har vi inte så mycket planeratde kommande dagarna så det känns ändå skönt.

Men så i går när jag faktiskt var feberfri så kom jag i alla fall ut på en liten prommis en liten stund. Så skönt! Jag gick en liten tur runt kvarteret och sedan alla de 300 metrarna bort till den lokala blomster- och inredningsaffären och köpte mig lite fina helgblommor. Så lyxigt att kunna göra det när man bor som vi gör. I ett litet samhälle på landet, och så finns det ändå så fina affärer där man kan hitta de mest underbara snittisar. Något att verkligen vara rädd om.


Den här gången blev blommorna mest till mina älsklingstjejer här hemma. De har varit så söta hela veckan och tagit hand om mig så fint. Hämtat vatten, värktabletter, en extra filt och ritat så fina teckningar. Så det blev en bukett i rosa toner som passar fint i deras vardagsrum som också har en hel del rosa på textilier bland annat. Dessutom är det ju rosa en av deras älsklingsfärger.

I affären hade de nämligen de allra ljuvligaste rosa anemoner. Jag fick dock lära mig att just dessa är pudrade rosa så de är nog egentligen mer vita än rosa från början. Anemonerna blandades med lite gröna eucalyptusblad och så cremefärgad vaxblomma. Enkelt men så fint och vårligt. Eller hur?!

Blommorna matchade ju även fotpallen perfekt som just nu används som soffbord här uppe också. Ett bord som man för en gångs skull gärna får lägga upp fötterna på om man vill.

Så när jag kom hem fick blommorna landa i min fina vas Bubble från DBKD som jag älskar och faktiskt har flera storlekar av. HÄR finns den om du vill veta mer om den.

Just den jag har är 21 cm i diameter och den är så perfekt för lagom stora buketter tycker jag då den inte är alltför smal i ”halsen” utan blommorna får chansen att falla ut lite fint mot sidorna. Kanske ett tips att få som Alla hjärtans dags present av någon du tycker om eller något att köpa till dig själv för att du helt enkelt tycker om dig själv lite extra mycket! 😉


Nej, nu är det dags för mamman att göra i ordning den otroligt delikata fredagsmiddagen ”potatisbullar med bacon”. Det är stora E som beställt sin favorit då vi är själva hemma ikväll. Så det är bara att göra och sedan mysa ner oss i soffan under en filt med lite fredagsmys och något gott att dricka.

Hoppas ni också får en riktigt fin fredagskväll!

Kramar 
Maria

Lämna ett svar