Som nytt med annan färg

Hej finnigar,

Alltså vilken vecka hittills. Dagarna har gått snabbare än stabbast och jag hänger nästan inte med. 

I går hade jag en hel dag hemma för jobb och fix och jag kände mig så energifylld när jag vaknade upp på morgonen. Nu ska riktigt mycket bli gjort tänkte jag och det blev det men oj va fort tiden går när man har väldigt mycket på ”att göra listan”. Helt galet. Swich sa det, så var klockan fyra. Då var det dags för ett möte och sedan planeringsträff med bästa tjejerna som jag ska hänga med i New York om ett par månader.

I slutet av April bär det av och det känns så spännande. Jag har inte rest långt på flera flera år och nu går en dröm i uppfyllelse. Så spännande och kul ska det bli och jag har redan massor med pirr i magen och lite hjärtefladder faktiskt.

Har du kanske varit i New York å har några jättebra New York tips? Hade varit såå kul att få höra om ditt bästa resminne där och kanske har du några sådär riktigt bra ställen att rekommendera. Vad får man bara inte missa? Vär äter man bäst, fikar, shoppar roar sig? Jag vill gärna höra allt och lite till såklart.

Men så tillbaka till i går, mitt emellan mail och massa annat så hann jag äntligen med att påbörja ytterligare ett av mina efterlängtade målarprojekt. Skåpet i köket fick sig en första strykning och det blev verkligen så bra.

Åhh vad det är kul att måla alltså! Häromdagen målade jag ett annat skåp men innan dess var det verkligen längesedan det hände sist och det märktes för efter första draget med penseln så log jag, kände en varm känsla i kroppen och mindes hur kul jag verkligen tycker att det är. En möbel, en vägg eller något annat. Allt är typ kul att måla.  Med bra färg, bra penslar och bra musik i högtalarna så skulle jag kunna hålla på i evigheter.

Å nu känns det dessutom lite som jag är inne i ett gott flow. Jag fick ju färdigt TV-skåpet i helgen, som gick från grönt till beige och så nu köksskåpet. Så nu vill jag bara fortsätta och måla om typ allt här hemma. Haha, så typiskt mig! Men tänk vad lite färg kan göra ändå. En ny kulör kan skapa en helt ny känsla och möbel. Målning är bland de allra bästa återbruken tycker jag bästa och tillsammans med en ommöblering blir det ofta komplett

Här ser ni skåpet i den gröna kostymen som den haft nu i ett par år. En färg som vi trivts jättebra med. Men nu var skåpet ganska slitet på dörrar & lådor och så längtar jag allt mer efter lite mer jordiga toner. Beige och brunt har blivit mina favvisar  det senaste så det fick det bli även här.

Innan målarstart fick det såklart bli en skyddsplast för golvet under skåpet. Sedan målartvättade jag det noggrannt två gånger för att få bort allt smuts och eventuella fettfläckar. Småhål spacklades igen och slipdes och sedan var det äntligen dags. På med plasthandskarna och dags för första strykningen.

 


Till skåpet använde jag en vattenbaserad färg som var otroligt lätt att arbeta med. Jag gillade den verkligen skarpt. Den både täckte bra och torkade snabbt vilket är sådan jag älskar då jag både är rastlös och ivrig och vill att det ska bli klart så fort som möjligt. 

Efter första strykningen ser skåpet nu ut så här och färgen som går åt det varma bruna blev så fin. Jag hoppas kunna dra andra strykningen senare idag när jag kommer hem så när allt är klart lovar jag fler bilder såklart.

Å nu när det blir lite ny färg så blir man ju så sugen på något extra fint att sätta både intill, ovanpå och även på hyllan mellan skåpen. Gärna något ljust nu inför den kommande våren som kontrasterar fint till det bruna. Det längtar jag efter.

Här kommer två små inspirationscollage på det som jag gillar mest just nu och gärna vill ha i mitt kök. Hoppas ni tycker om!

Skålen Norah från Jotex HÄR är stor men skulle passa så bra där på hyllan mitemellan.

Vasen Vidar från Jotex HÄR skulle vara fin att ställa högst upp.

Istället för ljusslinga vill jag nu ha levande ljus på väggen intill skåpet  som denna lampett i mässing HÄR från Ellos Vintage Collection

En rustik glaskupa på fot från HM Home HÄR ställer jag gärna på bänken i köket

Nya stolar hade varit så välkommet till vår köksö. Dessa barstolar från Ellos HÄR  gillar jag skarpt.

Dessa skålar i stengods från HM Home HÄR hade varit perfekt till både frukost och fredagstacos.

Ljuvlig poster av Dan Isaac Wallinsom  från Confident living HÄR passar perfekt till mina favvisfärger nu 

En stor keramikurna från Ellos HÄR hade varit så fin ovanpå skåpet med några körsbärskvistar  i.

Snygga glasvaser kan man ju bara inte få för många av. Denna vasen Chabo från Ellos HÄR gillar jag verkligen.

 

Å vill ni se mer av min målning, resultatet och skåpet så finns det en massa små filmsnuttar att titta på i Stories på Instagram. Kika in på @tradgardsgatan6 där så ligger de bland annat i minahöjdpunkter.

Glöm heller inte att prenumerera här på bloggen så du inte missar fler bilder och kul inlägg framöver.

Nu ska jag ta mig an andra strykningen strax. Ha en fin kväll hörni!

Stor kram

Maria

4 reaktioner till “Som nytt med annan färg”

 1. Så fint skåpet blev, mycket fin färg! Jag ska måla om ett skåp men är kluven vad jag ska ha för färg, vanlig eller kalk?? Vilket märke målar du med??
  Mvh Annica 🌿🌿🌿

  1. Hej Annica!
   Va kul att du gillar skåpet & färgen lika mycket som jag 😻🙏🏻
   Jag kan verkligen rekommendera denna färgen som är Symfoni från Beckers i nyansen ”Grotta” så enkel att jobba med, täckte väldigt bra och snabb torktid!
   Jag har målat en hel del med kalkfärg tidigare men har tyvärr inte varit riktigt nöjd när jag använt den på möbler. Det är såklart en smaksak men jag tycker det blir mycket snyggare och mer hållbart med vanlig färg.
   Lycka till med din kommande målning! ✨
   Kram Maria

 2. Jag skulle vilja veta vad du hade för färg på skåpet innan du målade om det? Den gröna nyansen hade passat perfekt på ett av mina projekt.

  1. Hej Carola!
   Ja den gröna är verkligen också jättefin och vi trivdes toppen med den i många år. 👌🏻✨
   Den brukar kallas för ”tantjohannasgröna” och googlar du på det så lovar jag att du får upp massor med bilder och även färgkod!
   Stort lycka till med ditt projekt & skicka gärna en bild när du är klar så jag får se hur det blev med det gröna 😘👍🏻
   Kram Maria

Lämna ett svar