Fjäder sparris

En krukväxt som har varit väldigt populär nu i många år det är vår kära fjäder sparris eller ( Asparagus plumosus ) .

Denna skira underbara växt som många av oss bara älskar med sina skira vackra små blad .


Fjädersparris (Asparagus plumosus) är en relativt lättskött krukväxt som skapar trivsel i hemmet och ger det en härlig känsla av hemtrevnad. Den påminner om ormbunken men har ett mer elegant och skirt bladverk. Om du tar hand om den och låter den växa fritt kan den få flera meter långa rankor. Dessa kan man knipsa av och sätta i vasar om man vill använda de blommor man har till att dekorera med.

Fjädersparrisen ingår i familjen sparrisväxter ( Asparragus), ett släkte som består av ungefär 250 arter. Den kommer ursprungligen från tropiska områden i Afrika då den trivs i ett fuktigt klimat . Här i Sverige är fjädersparrisen vanlig som krukväxt. Den finns även som snittgrönt och har en väldigt lång hållbarhet. Jag köper den emellanåt för att få lite omväxling på det gröna i buketterna.

SKÖTSELRÅD FJÄDERSPARRIS:

– Vattna ofta. Jorden ska hållas fuktig, men inte blöt.
– Ge växtnäring för krukväxter regelbundet
– Placera din fjädersparris på en ljus plats, men inte i direkt solljus.


Jag köpte dessa 3 st fjädersparris i höstas och lade i lecakulor på botten i denna krukan och ställde i krukväxterna. De har stormtrivts och nu när solen har visat sig dessutom, så har det kika fram massa nya bladskott. Blir lika glad varenda gång som man ser att något växer det är ju mina kära blommor vi pratar om här som jag försöker att vårda ömt .

Ni som har funderat, men än inte gjort slag i saken åk iväg och köp din egna underbara lilla Fjädersparris men glöm inte att ha Leca kulor på botten i krukan de trivs mycket bättre då upplever jag, eftersom de inte blir ståendes i vatten men samtidigt får fukt från lecan.

Idag upptäckte jag till min stora fasa att båda mina Mimosa träd som jag är så stolt över har fått löss, jag har ställt in dem i duschen och sprayat med såpa vatten. Är det någon som har erfarenhet av denna växt och vill dela med sig så är det väldigt välkommet . Wish me luck !!!

I min värld så kan man aldrig ha för lite väskor blir alltid extra sugen på våren , hittade dessa finisar !

Hittade de här väskorna på bilden nedan kraftigt nedsatta så pass på .

Ha det bäst fina ni <3 !

Hoppas att solen har lyst på er idag 🙂 .

Lämna ett svar