Hur du binder en bukett !

Hejsan alla härliga ni !

Jag är precis hemkommen från ridhuset vår dotter Matilda har tävlat i hoppning på en av ridskolans hästar här i Lidköping ( Loksli ) och det gick fort och felfritt runt banan så hon fick en välförtjänt rosett med sig hem i bagaget.

Tänk att varje gång som hon har varit med i en hopptävling så är jag alltid lika nervös och blir alltid lika stolt över att hon deltar. För även om det inte blir en rosett varenda gång så lär man sig något och det viktiga är ju trots allt att man har roligt. De gånger som en rosett har fått följa med hem så har man med sig ett extra fint minne av den dagen men jag tror ändå stenhårt på att vinna är inte det viktigaste utan det är att ha roligt och vara ödmjuk inför sitt deltagande och hästarna även att man faktiskt får möjligheten till att rida.

Jag gör mycket buketter hemma och har nya blommor varje vecka för det mår jag bra av , då blommor är en så otroligt viktig del av mitt liv och välbefinnande.

Jag tänkte visa er hur man gör och tänker när man ska binda en vacker bukett , kika på klippet nedan .


De sorterna som jag använder i denna buketten är : Fransk vit tulpan, Afrikas vita lilja, Aprikos Prärieklocka, Hirs, Typha blad och fjädersparris.

Tips är att bind i spiral, det betyder att alla stjälkarna ligger åt samma håll.

Börja att öva med kraftiga tulpaner de ger fin stabilitet tack vare sina krispiga blad och stabila stjälkar.

Inga blad under bindestället.

Ta bort fula oönskade blad.

Öva och öva ingen kan detta direkt men jag är övertygad om att ni utan tvekan fixar att göra er egen fina bukett att kunna njuta av hemma .

Jag kommer att göra fler videor med tips framöver .

Har ni något som ni skulle vilja se och lära er så skriv gärna om era undringar och ideer.

Den färdiga obundna buketten !

Ha en riktigt fin kväll och må gott !

Lämna ett svar