Hur du lyckas loppis fynda

Sitter här på morgonkvisten i mitt mörka vardagsrum och drömmer ut mot ett bord i glasverandan. Där ska jag snart sitta i allt ljus som strömmar in…

Häromdagen var jag tillsammans med syrran på loppis, bara på en och hittade massor som jag tänkte dela med mig av här. Just att loppis fynda kan vara det bästa som finns, det är billigt, det är bra för miljön och du kan hitta fantastiska unika produkter.

Det finns säkert redan tusen guider på hur du kan lyckas loppisfynd men jag tänkte sammanställa min bästa tips!

Bästa tipsen på hur du loppisfyndar:

  • Listan – När du kommer på något du behöver, skriv en lista. Även om du inte har med listan så kommer du ändå ha printa det djupare och då ha störst chans att kolla på rätt saker. Ännu bättre om du får med listan. Det är också väldigt bra att ha koll på vad du behöver så du inte kommer hem med massa onödigt, det gör man ju alltid ändå men jag tycker man minskar riskerna med en lista.

Så här ser min lista ut just nu.
  • Ha tid & kom i god tid – När du vet att du ska iväg på loppis är det bra att avsätta mer tid än du egentligen behöver. Du kan behöva vända, vrida och lyfta på mycket saker innan du hittar det perfekta fyndet. Stressa är aldrig bra! Sen är det alltid bra att vara först på plats, iaf precis när de öppnat, dom verkliga fynden känner många till så dom försvinner fort.
  • Åk ensam – Att åka ensam eller med en vän (som helst inte har samma smak :P) är ett väldigt bra tips.. Då kan du verkligen grotta ner dig i lugn och ro. Det värsta är att ha med små barn, speciellt om det finns mycket ömtåligt.
  • Direkt innanför dörrarna – Jag brukar allt börja med att stanna upp och dra en snabb blick, vart ska jag börja kolla? Är jag ute efter någon möbel börjar jag alltid med det, det är dom som ryker först. Sedan går jag i storleks ordning nedåt. Det är just för att de flesta gör just på detta sätt när de loppisfyndar utan att tänka på det. Gör du det medvetet kommer du lyckas norpa dom där fynden först.
  • Gå fler varv – Jag upplever alltid att första varvet hittar jag mindre, när jag sedan går 2,3 varvet brukar jag hitta dom där riktiga godingarna.

Hoppas detta kan hjälpa er & glöm inte att tanken med loppis är att saker som inte har något hem ska hitta rätt och komma till användning. Inte ligga och skräpa i ett hörn.

Tänkte såklart visa vad jag fyndat!

Vad brukar ni leta efter på loppis?

Önskar er en fantastisk dag!
Kram!

Bästa tipsen på hur du kan loppisfynd, tips loppisfynda

En kommentar till “Hur du lyckas loppis fynda”

  1. Fina tips och fynd! Satt just och funderade på om jag skulle åka på en loppisrunda idag. Nu vill jag det verkligen! 🙂

Lämna ett svar