Din unika tavelvägg för några tior.

Hej på er!

Jag kikar in och tänkte ge er ett riktigt superenkelt och bra tips för dig som kanske saknar lite tavlor hemma, behöver en snygg och enkel anslagstavla eller en unik och personlig tavelvägg.

För några år sedan hade jag nämligen en tom vägg här hemma som jag inte visste vad jag skulle göra med och jag hade inga tavlor som passade. Jag började då fundera på om jag kanske hade något annat här hemma som skulle gå att använda. Tanken föll på ett gäng brickor i olika storlekar och former som jag hade köpt på loppis för några 10:or ett par veckor innan och som bara stod i skafferiet till ingen nytta.

Jag letade upp dem och insåg ganska snabbt att dessa skulle vara fina att sätta upp tillsammans som en enkel tavelvägg. Då detta också var under min mer svarta period så valde jag att måla allihop med svart griffeltavelfärg då de på så sätt blev mer lika varandra men då man också enkelt skulle kunna skriva eller rita olika saker på dem som sedan går att sudda ut när man tröttnat på det.

När jag sedan skulle spika upp dem hittade jag ytterligare en funktion. Spikarna fastnade nämligen på några av brickorna och då insåg jag att de var magnetiska och att man enkelt kunde fästa saker på dem med en liten magnet. Så bra för kort, eller teckningar som man ofta kanske vill byta ut.

Så nu hänger brickorna där på väggen. Barnens namn har jag skrivit på en av dem. Barnen har själva fått göra ett konstverk på en annan och den stora får agera anslagstavla/minnestavla för gamla vykort.

Ett enkelt och superbilligt sätt att återbruka och göra personligt & fint på väggen utan att krångla till det!

Stor kram

Maria

2 reaktioner till “Din unika tavelvägg för några tior.”

 1. Så himla smart, och väldigt fin tavelvägg det blev med brickorna 😍 Blir nyfiken på hur Du fixade med upphängningsanordning på baksidan?

  1. Hej Anne-Li! 👋🏻
   Va kul att du gillar idén. Det är ju så roligt när man kan fixa något själv som både är enkelt, billigt & snyggt tycker jag 😘👍🏻
   För att inte skada väggen bakom med skavmärken så satte jag möbeltassar på baksidan av brickorna, sedan borrade vi små hål i hörnen, eller upptill och nedtill, på brickorna och satte en liten spik rakt igenom och in i väggen.
   Superduperenkelt det också! ☺️👍🏻
   Lycka till!
   Stor kram Maria

Lämna ett svar