Visste ni att Pippi bott i vårt hus?!

Jo det är sant! I alla fall tror man det om man tittar in där innanför dörren och ner i vår mindre trapp där vi just nu håller på och renoverar. Här blandas nämligen solgult, gräsgrönt och solblekt knallröd i en fantastisk kombination som måste varit oerhört trendig någon gång på 70-talet, eller så var det bara helt enkelt rea på precis dessa kulörer när färgen skulle införskaffas. Men snart ryker allt det hysteriska här och istället blir det mer neutrala toner. Tack å lov!

Visst är det ”fint”, helt klart lite Villa Villerkulla över det hela eller hur?

Trappen och rummet ligger allra högst upp i huset, på tredje våning och precis intill vårt sovrum. Här var det flera mindre förråd när vi flyttade in som vi då rev ner för att taket så skulle tilläggsisoleras och för att de också var så dåligt planerade. Allt det där fixade vi för ganska längesedan men resten fick sedan vänta då vi istället behövde fokusera på andra, mer nödvändiga, projekt. Men nu är det äntligen dags att få det fixat och i ordning och det känns så skönt.

Här inne ska det nu bli plats för förvaring med hyllor under snedtaket och längre bort mot fönstren en hörna där J kan ha alla sina instrument och så en liten arbetshörna. Mitt i rummet blir det också en mindre toalett med dusch för mig & J så småningom men just badrumsprojektet kommer att få vänta ytterligare litegrann. Det ska nämligen sättas in ett takfönster här för att släppa in mer ljus på toaletten vilket gör hela projektet lite större och mer kostsamt än vi först planerat så vi har bestämt att vi tar just toaletten lite längre fram.

Men nu har snickaren varit här i några dagar och rummet börjar faktiskt bli klart. Det fattas fortfarande lite smådetaljer och golvlister men dessa kommer på onsdag och efter att dessa kommit på plats så börjar det närma sig spackling och så småningom massor med målning för min del. Alltså är kvällarna räddade för min del framöver, jippi!

Känns så bra detta. Äntligen är vi snart klara med ännu en del i huset och sakta men säkert faller ytterligare en pusselbit på plats.

Stor kram
Maria

Lämna ett svar