Tur att de inte undersöker hjärnan och en Forellbegonia !

Uppdatering Tessan : Idag har jag gjort första dagen av min årskontroll, måste säga att det är helt fantastiskt att få gör dessa undersökningar, jag menar det tittar på det mesta på mig . Tur att de inte undersöker hjärnan hahaha vem vet vad de hade hittat där eller inte ;-). Jag tycker alltid det är skönt att ha med mig någon när jag ska till sjukhuset .


Varför tro att man är starkast ensam !!

Henke ( min man ) följde med och stöttade mig . Han är så förbaskat rolig många skratt blir det och är något jobbigt så får man alltid en stor varm kram . Det är iallafall något som jag behöver .

På torsdag så startar jag min nya behandling med Orkambi som kan göra mig friskare i min sjukdom ” Cystisk Fibros ” , uppdatering om hur detta har gått kommer i nästa inlägg här på bloggen om energin finns just då men ska försöka tänkte jag .

För er som undrar hur det gick för mig idag så kan jag säga att det blev inget fantastiskt resultat men heller inte någon katastrof så jag känner mig nöjd trots allt och jag gjorde verkligen mitt bästa det är ju ändå det viktigaste.

Jag har gjort arbetsprov och spirometri det är en massa olika blåstester . Det är ju nästan så att man känner sig helt urblåst efteråt 🙂 iallafall mer än vanligt hihi!!!

Nu över till en riktig favorit för mig !

FORELL BEGONIA ( Begonia corallina ) !


Jag vill slå ett slag för denna vackra goding . Formen och prickarna på bladen är ju bara så otroligt vackra .

Forellbegonian är en så vacker krukväxt . De mörkgröna bladen har vita prickar och en mörkröd undersida, begonian blommar även med små vita blommor hoppas att min ska göra det så småningom .

 • VATTENBEHOV Normal
 • PLACERING Halvskugga
 • PLANTHÖJD 30-50 cm
 • Forellbegonian är en busklik och örtartad krukväxt.
 • Den är en av de nyare bladbegoniorna.
 • Blomning juli-augusti och de få och ganska små blommorna är vita.
 • Den trivs i halvskugga och i normal rumstemperatur och kan bli 30–50 cm hög, beroende på hur den toppas.
 • Bladens längd och bredd varierar mellan 5 och 20 cm. Plantera gärna om din nyinköpta blomma i blomjord i en något större kruka.
 • Vattna regelbundet men låt jorden torka upp lätt mellan vattningarna, rotklumpen får inte torka.
 • Gödsla en gång i månaden under växtsäsongen med Organisk växtnäring.
 • Den bör omplanteras i ny blomjord varje år.

Jag upplever denna blomma som relativt lättskött och tycker att om du precis som jag älskar den så ska du verkligen testa att köpa en .


Dags för Tessan att inta ryggläge i soffan och njuta av lite väl förtjänt belöning , Chips toppat med dipp . Blir nog inte så mycket mat ikväll så att alla chipsen får plats hihi det gäller ju att prioritera det goda i livet 😉 .

Ha en underbar kväll och tack för att ni läser mina inlägg och skriver så fint till mig !!!

4 reaktioner till “Tur att de inte undersöker hjärnan och en Forellbegonia !”

 1. Hej Tessan, Soffa och chips låter perfekt efter din dag😋
  Det har säkert tagit på krafterna med alla prov och även mentalt. Min man är också rolig och han har en sån varm famn att man smälter i den😘Det betyder ännu mera nu när jag har varit sjuk. Men inget hjälper som en god skratt😂
  Ta hand om dig. Kram Sanna

  1. Hejsan Sanna !

   Ja jag ska villigt erkänna att efter den dagen somnade jag riktigt gott och sov läääänge 🙂 va helt färdig hihi.
   Kommer troligen vara likadant i morgon när jag ska göra lite fler tester och sedan starta min behandling .

   De säger ju att ett skratt förlänger livet å så måste det ju bara vara eller hur ? vi lever nog riktigt länge.

   Vad tråkigt att du har varit sjuk, hoppas att du mår mycket bättre nu ?

   Hoppas att det är sol där du bor och att den skiner på dig 🙂
   Jag önskar dig en riktigt fantastiskt härlig och fin dag .

   Stor kram till dig

 2. Vad skönt att du har mannen som stöttepelare, skrattkompanjon och bra på varma kramar ❤️ Hoppas att din nya behandling fungera bra och ger dig mycket energi. Pst ,energi har du redan, det bara strålar om dig Kram kram /storsweden

  1. Hej Sanna !

   Ja det är verkligen så skönt att ha honom vid min sida, man ska inte vara ensam tycker när det är tufft . Tack för din fina omtanke det betyder så mycket för mig och håll tummar och tår för i morgon startar resan <3 .
   Hihihi tycker du att det strålar om mig ? Det va verkligen roligt att höra tack söta du .
   Ha en riktigt fin dag där uppe bland all snö.
   Stor bamse kram till dig <3

Lämna ett svar