Jag avslöjar något nytt ! Samt tips på finaste fredagsbuketten.

Idag ska jag avslöjar något nytt men först ,,,,,,vet ni jag nyper mig i armen nu varje dag för att jag har känt mig så himla pigg och har mer energi ,,,. Vågar jag så mycket som att tro på en fortsättning av detta . Mitt liv har i så otroligt stor utsträckning bestått av en evig kamp mot orkeslöshet och trötthet men samtidigt ska man träna och ta hand om sin sjukdom, familj, sig själv, jobba . Vi har ju alla våra egna utmaningar i livet och jag känner mig ödmjuk inför detta. För er som inte har läst om mig förut så kika in här där jag berättar mer om mig

Jag avslöjar något nytt samt finaste fredagsbuketten !

Jag har en liten sak i bagaget som jag inte har skrivit om förut och det är nämligen ordet hjärntrötthet eller utmattning ett för många laddat ord upplever jag . En del har redan satt en stämpel på en och man har blivit sållad till högen med påhittade hypokondriker medan de som vet verkligen förstår att detta är hjärnan som i mitt fall tagit stryk av alldeles för mycket kortisol utsöndring under många års tid .

Det känns som om vi är så otroligt många som har det och jag fick min diagnos i höstas. Jag tänkte att detta kommer att ta tid innan man blir bättre ,,,,men sen tänker jag något som jag alltid tänker, det är på kort sikt : Det är säkert bättre i morgon hihi.

Jag är en evig optimist och nu har jag lärt mig att förstå hur jag fungerar i detta men självklart så utvecklas det hela tiden . Mitt mål som jag alltid har är att jag ska bli så bra som möjligt och då får inget annat komma emellan . Precis så tänker jag även i min grundsjukdom, även om jag vet att det inte blir så , hoppet är ju ändå det sista som överger en .


Ni vet när man ska säga hej då, så säger folk till mig att – Ta hand om dig ! Hihih det är ju en sådan fin omtanke men tillslut så tänkte jag på insidan att , jag gör ju inget annat , vad skönt det skulle vara att bara få ” skita” i allt och få åka och bara missköta sig i en vecka helt utan några konsekvenser i kroppen och måendet. Det står iallafall högst på min önskelista även om jag vet och accepterar mitt öde .

Ja hur som helst så kanske hjärnan fungerar bättre på mig nu om energin vill återvända till kroppen, vi får se och tro.

Här vill jag visa er ett litet tips på min fredagsbukett .


Den består av en massa äpplekvistar från trädgården som bas. Att göra en bra stil bas skapar nämligen förutsättning för att med små billiga medel bara sticka ned några stjälkar och vips så har man skapat ett snyggt arrangemang/bukett .

Jag har använt mig av vackra franska tulpaner som är en stor favorit såhär års och vackra nejlikor. Samt en kvist poppel.

Jag ställer kvistarna så att man kan se en form , alltså att ingen gren pekar ut år något håll utan att det ser ut som om det håller ihop. Sedan har jag satt ned stjälkarna. Fördelen med grenarna är att man kan liksom placera de annars tunga tulpanerna med stöd och då står de rakt upp .


Tanken är att blommorna skall följa formen som man har ställt grenarna så att allt ser sammanhängande ut .


Nu är det dags för mig att ta en lugn kväll och spara på batterierna ,,, jag menar man måste ju inte göra ALLT på några dagar bara för att man råkar känna sig pigg ,,,,jag är säkert pigg i morgon med hihi .

Ha det bäst alla fina hjärtan <3

´

3 reaktioner till “Jag avslöjar något nytt ! Samt tips på finaste fredagsbuketten.”

 1. Hej på dej! Känner inte dig o du inte mig. Har läst all du skrivit. Du verkar vara en helt underbar person. Du har så mycket positiva tankar. Jag tror att det gör väldigt mycket Fortsätt så, jag tror o hoppas att du ska må bättre 👍😍Trevlig helg till dig o din familj//Kram Tina som dessutom gillar Lidköping

 2. Fantastiskt att du kan få må lite bättre och känna dig piggare. Är det tack vare nya medicinen? Så glad för din skull ska du veta. Och förstår mycket väl att din hjärna, med kropp som lider av kronisk svår sjukdom, drabbas av hjärntrötthet. För mig finns du inte i något speciellt fack alls. Mer än ”fantastisk & inspirerande person jag hoppas få chans att träffa en dag”.
  Kram från Anna @frumammaanna

  1. Hej finis !

   Tack gulliga du har precis gått upp på full dos idag och är så spänd och förväntansfull . Ja man vet inte riktigt om det är den som gör mig piggare ,,,bara att vänta och se vad som händer hihi hoppas hoppas känner jag . Precis som du skriver så kommer min hjärtrötthet av min kroniska sjukdom de hör ihop . Tack för att du skriver så himla fint blir så glad. Jag
   det vore så väldigt roligt att få träffa dig, kanske korsas våra vägar en fin dag .

   Ha en underbar dag här skiner solen så jag ska strax ge mig ut och fixa lite trädgården och njuta .

   Stor kram till dig <3

Lämna ett svar