Hur du bygger hög sockel själv

Idag tänkte jag berätta hur du bygger hög sockel själv, superenkelt!

Wow så otroligt roligt att så många av ville läsa mer om hur vi gjort våra höga golvsocklar i huset & ni kommer bli förvånade över hur enkelt det är! Vem som helst kan fixa detta med hjälp av lite verktyg, lister & färg.

Tanken var att det även skulle bli det i köket men halvvägs inne i listsättningen ångrade vi oss. Har därför lite bilder från övriga huset.

Vi bestämde tidigt att vi ville ha höga lister i flera av våra rum, från allra första början satt en slät liten 50-tals list i huset.

Vi började vid vår renovering 2010 med att sätta in en ny golvsockel som är 15 cm hög, allmogelist samt en skurkloss.

Vi köpte sedan till ytterligare ett foder med lite mer profil & klöv det till önskad bredd. Vi valde även att fräsa ett spår med överhandsfräsen men detta är absolut inget nödvändigt om man inte ha en överhandsfräs. Vi spikade fast denna (mindre spikpistol) 17cm över tidigare sockel vilket nu ger oss en totalhöjd på 40 cm av sockel.

Anledningen att vi sätter fodret/listen direkt på väggen & ingen mellan sektion är att vi slipper sätta smygar & flytta ut de redan befintliga fodren i de rum vi inte tänkte på sett från början då denna mellan sektion (som man enligt byggnadsvård sätter) bygger en del på tjockleken om man väljer att ha den. Jobbar ni med byggnadsvård rekommenderar jag att ni använder en sockel i 3 delar. Allt målas ihop i samma kulör, dock väldigt viktigt att delen emellan inte har massa skavanker, detta syns annars väldigt väl om man missat.

Hoppas ni tyckte detta var intressant och att jag inte missade något! Då vet ni att det bara är att fråga.

Kram!

Lämna ett svar