Har du någon gång ägt en Pillerfikus ?

Jag måste erkänna att redan vid första åsynen av denna goding så blev det kärlek oss emellan direkt .

Denna som jag dristar mig till att skriva snygga växt med sina runda blad och söta små piller överallt .

Ficus Deltoidea

Den är inte bara snygg utan tål även en hel del misskötsel .Jag har nämligen inte varit så snäll mot mina här hemma under åren men de har aldrig gått hädan utan kämpar tappert under mina premisser 🙂 . Tacksam är ordet !

Jag duschar av mina ca 2 ggr om året så att dammet som lägger sig på bladen försvinner och de ser lite piggare och fräschare ut .

Här nedan följer lite mer nyttig information om växten !Pillerfikus Ficus deltoidea

Latin: Ficus deltoidea
Ursprung: Östra Indien, Malaysia
Läge: Vil stå ganska ljust men inte
i direkt sol.
Vattning: Vattna rejält och låt torka upp
mellan vattningarna.
Näring: Från vår till höst. I vattnet
eller näringspinnar.


Jag kan varmt rekommendera piller fikus den är en helt underbar växt att ha inomhus och minst sagt väldigt tacksam . Är du inte så flink med vattenkannan så är detta växten för dig :-).


Bästa kvällen till er <3

2 reaktioner till “Har du någon gång ägt en Pillerfikus ?”

 1. Hej Tessan. Vilken vacker blomma😘😘Sånt vill jag ha!! Och det att du skriver att den tål misskötsel ge hopp att blomman ska trivas även hos mig😁Tänk om man kunde gå till olika avdelningar även på blomaffären, typ som barn,dam,man avdelning så det ska finnas avdelning till krävande, lätta,nybörjare blommor.. Då ska man slippa gå hem varje gång med paket tulpaner och svärmorstunga😉jajamen dom trivs även hos mig😂Kram Sanna

  1. Hejsan Sanna !

   Ja absolut den tycker jag att du ska satsa på 😘 .
   I vissa blomsteraffärer så är de faktiskt lite uppdelade efter skötsel hihi . Men absolut inte alla . 🤩 Nu har jag äntligen hittat på min laptop hur man ska göra emojis så kan jag göra det 😅.
   Hihh Sanna testa nu en piller fikus tycker jag och fortsätt med tulpanerna de är ju ett säkert kort . 🌱💓
   Stor kram fina du och ha en riktigt super fin och härlig dag 😘

Lämna ett svar