Häng med mig på besök hos Duro

Förra veckan besökte jag Duro Sweden i Gävle så i detta inlägg tänkte jag ni får hänga med mig på mitt besök hos Duro.
För er som inte vet vilka Duro Sweden är så det ett tapetföretag med mycket bra värderingar och fina produkter. Vi inleder nu ett längre samarbete som känns helt fantastiskt!

Min resa till Gävle börjar sådär, som flera av er såg på stories förra veckan var jag rätt sur. 2 tåg av 2 var sena så det slutade med att underbara Sara och Anna från Duro fick åka nästan en timme för att hämta mig… Hemfärden gick desto bättre, även om jag typ hatar att vara på stationen i Stockholm!

Väl framme, sent, men dock inte mitt fel, hade jag en super trevlig och spännande rundvandring.

Först satt jag med design, marknad och VD för att få höra om företaget och deras värderingar. Allt kändes så bra, precis vad jag står för. Närproducerat (ALLT görs under samma tak ), kvalité & miljön.

Duro startade i Hagaström i Gävle 1930, i en tobaksfabrik från slutet av 1800-talet. Målsättningen var att tillverka tapeter av högsta kvalitet och därför fick företaget namnet Duro, vilket betyder stark och varaktig. Duros tapeter andas skandinavisk design. Vi är en av få tapetfabriker som har överlevt och idag är vi belägna i Sveriges äldsta tapetfabrik, och använder fortfarande våra originalmaskiner från resans början. Hela tillverkningsprocessen sker innanför våra väggar, från skiss till färdig produkt. Vi är stolta över vår skandinaviska tapettradition!


Vi smet sedan ut i produktionen och jag känner nu att jag vet typ allt om om hur tapeter trycks, såååå coolt! Här skulle jag lätt kunna jobba! Förvånad över vilket hantverk detta är!


Det fanns dessutom x antal arkiv med gamla valsar, både från nu och förr, jag hoppade runt av lycka! Älskar´t!
Den jag håller i är en liten sneak peak på vad som kommer!


Kulörerna har de en expert som tar fram, ett fantastiskt hantverk! Älskade den här avdelningen.


Designstuidon var också himmelriket, så kreativt! Magi har skapats och jag kan knappt vänta på att få visa er vad som kommer!

Hoppas ni får en fantastisk dag!

Kram Johanna

En kommentar till “Häng med mig på besök hos Duro”

  1. Hej Johanna! Alldid kul att läsa om allt du gör.Förstår att allt hantvek står dig nära,det ses ju också i allt du /ni gör själva.Ha de gott kram Tina (Christina Hagbert) Nyfiken 😄 Undrar vad det var ni skulle titta på sist 😀

Lämna ett svar