Josefines Hem gästar Villornas Hemligheter

Idag har vi vår första gästbloggare här på Villornas Hemligheter, något vi länge tänkt på och velat genomföra! Vi hoppas detta kommer bli uppskattat & glöm inte kika in våra gästers egna kanaler förmassor av fantastisk inspiration!

Hej Josefine!
Vad roligt att du vill bli vår första gästbloggare här på Villornas Hemligheter! Du är en fantastisk kvinna och inspirerar enormt med din närvaro och ditt hem.

Jag är så himla glad att ni ville ha med mig i Villornas Hemligheter, vilken ära alltså!

Berätta lite om dig själv, vem är Josefine & vad jobbar du med?

Det enda som kommer upp i huvudet på mig när någon frågar ”Vem är Josefine”? är ett torrt och opersonligt CV. Ni vet, ”mitt namn är Josefine, jag är 25 år gammal och är en energisk och stresstålig person.” Så är man varken stresstålig eller energisk liksom. Men jag är förmodligen skadad efter allt jobbsökande som gjordes efter gymnasiet.
Men nu ligger inte fokus på att söka jobb längre, för jag har hittat mitt drömjobb. Numera driver jag företaget Josefine’s Hem, vilket ni även hittar mig under på Instagram @josefineshem.
Jag arbetar dagligen med att inreda och konsultera människors Hem. Både för hemtrevnads skull, men också inför bostadsförsäljningar. En stor del av mitt jobb ligger även på att skapa inspirerande och relevant innehåll till mina sociala kanaler.

Hur bor du och vad skulle du själv säga är din stil på inredning?

Jag bor tillsammans med min sambo Niklas i en hyresrätt på ca 75kvm (4rok). Jag älskar lägenheten men vi är onekligen sugna på hus nu.
Jag är inte extrem eller extrovert på något sätt i min inredningsstil. Snarare tvärtom – avskalad och jäkligt basic. Allt flyter liksom ihop till en harmonisk helhet, dekorationerna får inte konkurrera med varandra. Jag ÄLSKAR att samla på mig vackra prylar, men jag vill inte ha för mycket framme. Dubbelmoral va?

Vad är dina 5 bästa tips för att styla upp ett hem utan att det behöver kosta skjortan?

  • Att hålla sig till en relativt försiktig färgskala (på väggar och stora möbler). Då kan man enkelt och billigt förnya med färg och stil på småsaker och kuddar.
  • Sprayfärg! När jag har tröttnat på en lampa, dekoration eller möbel åker nästan alltid sprayfärgen fram. Det går att skapa något helt nytt av något trött och gammalt.
  • När du är riktigt less på ett rum därhemma, ska du samla ALL dekoration i ett hörn och börja om från början. När man har tomma ytor att arbeta med brukar inspirationen komma tillbaka.
    Prylarna får alltid nytt liv i nya sammanhang.
  • Byt plats på dina tavlor, eller byt posters i dina ramar. Det gör STOR skillnad att flytta runt dina fotografier och konstverk.
  • Fynda på loppis! Håll koll på dina lokala second hand-butiker och besök dessa regelbundet. Oftast finns det rejäla möbler i hållbart material, som man dessutom kan sätta sin egen prägel på.

Nu till de svåra frågan, berätta något om dig själv som du tror vi andra inte känner till?

Jag delar dagligen med mig av kreativitet, inredning och detaljer som är estetiskt tilltalande.
Vilket låter ganska ytligt när man sätter ord på det, men jag gillar att distansera mitt privatliv från mitt Instagram-konto.
Så något som inte framkommer på min profil är relationen till min familj. Till min mamma & pappa, mina två systrar, och mina syskonbarn. Vi bor med bara några 100-meters avstånd till varandra, och vi träffas nästan varje dag. Eller ja, iallafall 5 av 7 dagar i veckan.
Oftast äter vi middag tillsammans, eller så går vi kvällspromenader. När vi inte hinner det, blir det en snabbkaffe eller ett FaceTime-samtal.
Det är vanligt att människor ifrågasätter att vi umgås så mycket som familj, men jag skulle vilja påstå att jag har världens finaste vardag.

Låter helt fantastiskt Josefine & vi tycker du är så duktig på det du gör! Tack snälla för du ville göra oss sällskap här på bloggen.
Glöm inte besöka hennes instagram @josefineshem.

Kram från Josefine, Johanna, Maria & Therese!

Lämna ett svar