Trädgårds hysterin

Jag är galen, helt galen i trädgård och det blir bara värre och värre (läs bättre) för varje år, trädgårds hysteri får jag nog lov att kalla det! Men det är ju också så vansinnigt kul och lika lätt och roligt att berätta för er kring.

Idag har vi varit ute större delen av dagen, hann dock med ett mysigt besök hos min älskade mormor! Nästa vecka ska det nu blir uppemot 16 grader så jag är ute varje minut jag kan. Barnen trivs ju också så bra ute.

Idag har jag börjar förbereda på framsidan där jag brukar ha mina dahlia planteringar, som det även i år får bli… Jag har dock tröttnat lite på att pallkragarna alltid blir slitna & tråkiga så idag tog jag teglet som blev över från vedspisen och gjorde ”murade” pallkragar, eller rättare sagt jag lade jag dit dom. För att de ska låsa fast varann lägger jag dom omlott eller murförband som ni kan se. Med ett vattenpass fick jag det hyfsat rakt. Det vackra med trädgård är inte för mig det perfekta utan det får gärna vara lite operfekt och rufsigt 🙂

Igår var jag och Therese som ni också känner härifrån bloggen på trädgårdskurs på Tjörn hos En annan slags trädgård – Emelie Bratt och vi blev så inspirerade! Var tvungen att plantera om i min perennrabatt framför huset direkt. Det mesta hade ändå dött från torkan förra året.

Så med lite ny jord, massa hästskit och nya plantor håller jag nu tummarna för en fantastisk rabatt i sommar.

Jag har nu i detta land Berberis (vinröd), Jätte vädd (cream gul), Fagertrav (vit), Stäppsalvia (lila), Alliumlökar (ljusrosa), Läkerudbeckia (rosa), Riddarsporre (vit) och en New dawn ros i hörnet. Det finns även en lavendel kvar i landet. Vad tror ni om detta?

Idag har rosorna, tulpanera och katten Bisquit solat en hel del!

Imorgon fortsätter jag i trädgården och har ett mål att kunna ha öppen trädgården en vacker dag, kanske i år, kanske om 10 år, vem vet…

Häng med mig på @snickargladjenstradgard för massa inspiration dagligen.

Kram

Johanna


Lämna ett svar