Påskdukning & fina fredagsbuketten

Hej på Er!

Har ni kanske undrat vart jag tagit vägen? 🙂
Jag blev borta ett tag för att livet kom emellan lite mer än vanligt men är nu är jag tillbaka och det ska bli så kul att hänga här med er alla igen.

Långfredagen har snart passerat här med ett väder utan dess like. Solen har strålat hela dagen från en klarblå himmel och vi har verkligen njutit. Nja, jo men nästan i alla fall. För förmiddags kastade jag mig i bilen efter ett snabbt familjebeslut och körde till stán för att handla sittdynor till vår nya soffa som maken har snickrat ihop under veckan som gått. Vi kan ju liksom inte klara en hel lång påskhelg utan dynor ändå kände vi. Nu vill man ju bara vara ute hela tiden. Sitta och njuta av sol och underbara dagar. Så så blev det, en snabbis till storstán där solen i och för sig också strålade så jag såg till att unna mig årets första mjukglass som smakade himmelskt.

Sedan snabbt hem igen för att fiska upp familjen och åka vidare på påskmiddag hos mamma och pappa med Jansson, ägg, sill och allt det andra som hör påsken till. Supergott som vanligt och proppmätta blev vi! Så nu blir det kvällen hemma och lite förberedelser inför i morgonkväll då bara vi i familjen ska ha lite påskmys hemma efter att vi kommit hem från den traditionella påskaftonslunchen hos svärmor.

Jag har passat på att duka bordet lite extra fint med ljuvligaste buketten som jag investerade i häromdagen hos butiken House of Eden som bara ligger ca 100 meter från där jag bor. En lokal liten blomster- och interiörbutik som är så duktiga på binderier och som det är så lyxigt att ha nära till det när man bor som vi gör.

Favoriten ranunkel i gult och blekorange, några franska tulpaner och lite grönt fick det bli denna gång. Precis lagom färgglatt för mig som inte är så färgstark när det kommer till blommor i vanliga fall och de passade så fint till äggen också som ligger i finfatet på bordet.

Dukningen kompletterade jag med några bruna fjädrar i mitten på bordet och en liten videkvist ovanpå favoritpappersservetten från TineK. Superenkelt men ändå så fint och extra påsk:igt eller hur?

I vanliga fall när det ska kännas lite extra festligt gillar jag att duka med linneservetter men den här gången hade inte tvätterskan i huset (läs jag) gjort sitt jobb ordentligt så då fick det bli pappersvarianten. Men då den är så fin med sin bleka rostorange:a rand så jag är inte så ledsen för det och dessutom matchade den även väldigt bra till både äggen och buketten.

Ha nu en riktigt fin fredagskväll och fortsättning på påsken hörni. Själv kryper jag ner med barnen i soffan en stund och tar mig an en familjefilm, så mysigt!

Stor kram!
Maria

Lämna ett svar