Dahlia sticklingar och trädgårdsinspiration stannar av, eller?

Jag har i veckan tagit mina första dahlia sticklingar men också känt att lusten så smått stannat av för trädgård, främst för att det blev några kyliga nätter och en del dog för mig… Tänker att nu tar jag nya tag igen & speciellt med tanke på vårt ”lilla” dammprojekt som jag såklart kommer dela med mig av. Jag tankar ny inspiration med inköp av nya växter i och kring dammen.

Idag tänkte jag dock visa hur jag gjort när jag tagit mina första sticklingar på dahliorna.

Jag tar sticklingar på de dahlior som börjat komma upp en bit, toppar dock inte allt utan sticklingar på ungefär hälften.

Då toppar jag plantans skott från precis över första bladparet. Sedan klipper jag av de 2 nedersta och upptill så det endast finns ett stort blad kvar. Annars tar bladen kraften istället för att sticklingen ska lägga kraft på att göra rötter.

När jag klippt skotten på detta vis petar jag er som i krukor och blöter ner ordentligt. En påse över och nu är det bara att vänta & hålla tummarna! Se dock till att jorden hela tiden är fuktig.

Jag kommer också testa göra sticklingar genom att ställa i ett glas vatten för att få rötter. Du kan även ta sticklingar genom att ta en stickling så djupt att du även får med en puttebit av knölen, den får då lättare att bilda rötter.

Jag måste också ta tag i att fixa iordning en mysig plats på vår balkong, alltså det blir aldrig av, jag vill verkligen utnyttja detta utrymme men när det finns så många ställen man vill fixa blir prioriteringarna ibland lite knas…

Passar även på att visa det här linnet som så sjukt många av er frågat om från mina stories på instagram. Det finns HÄR för 149kr.

Ha det bäst mina godingar så ses vi snart igen!

Lämna ett svar