En riktigt bra smoothie start på dagen

Ett inlägg i samarbete med Forever Living

Hej på Er!

Dags för ny vecka och nya tag. Om än kort vecka så har jag en hel del på schemat som måste bli färdigt innan Kristihimmelsfärd tar plats och jag förhoppningsvis kan få några extra dagar ledigt. Båda mina jobb har lite av ett högtryck just nu så det är bara att köra på och beta av ”att göra listan” bit för bit tänker jag. Älskar för övrigt ”att göra listor”, det är sådan otrolig tillfredsställelse när man får ta fram pennan och stryka en hel rad och känna att man är färdig och kan lägga ytterligare ens sak bakom sig. Tycker inte du det också?

Att försöka ladda upp lite extra om morgnarna med mycket nyttigheter känns bra när man har extra mycket om kring sig tycker jag och att börja dagen med en smoothie fullproppad med massor med gott är perfekt för mig som annars inte är någon frukostmänniska tidigt på morgnarna. Det är ett enkelt sätt att få i mig något med en gång på dagen som både är gott och innehållsrikt.

Så igår när jag och Ester var ensamma hemma gjorde jag en specialare till frukost. Ni kanske såg det på Instagram ni som följer mig där. Söndagar brukar dessutom vara vår smoothiedag när vi laddar lite extra och lyxar till det med färska bär istället för frysta och njuter extra länge av att sitta å sörpla och prata länge.

Så igår lyxade jag till det lite extra. Jag har känt mig lite tröttare och hängigare det sista och tänker att det kanske kanske kan bero på att jag slarvat med sömnen och maten det sista. Så utöver bären och frukten fick smoothien även ett tillskott av Forever Supergreens. En helt nytt kosttillskott från Forever Living i form av en liten påse innehållandes 20 olika torkade frukter och grönsaker. Fullproppad med bland annat vitamin C, E och magnesium som ju är bra för en hel massa saker i kroppen. Här kan du läsa mer om du vill.

Jag fick med mig ett gäng sådana där små paket från Forever Livings event jag och Johanna var på för några veckor sedan och efter att ha provat några stycken sedan dess så tycker jag riktigt mycket om dom. Enkla att förvara och enkla att blanda ut i ett glas juice eller som nu i smoothie:n. Å jag som tyvärr inte alltid är superduktig på att äta mycket sallad eller grönsaker till maten tycker detta är ett bra tillskott till min övriga kost.

Så glädjande nog fanns det färska bär kvar även i morse när jag smög upp före de andra och öppnade kylskåpet. Så jag svängde ihop en precis likadan smoothie som igår. Så gott!

I min favvosmoothie använder jag:

2 dl naturell yogurt
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
4-5 jordgubbar
5-10 hallon
5-10 blåbär
1/2 banan
några blad babyspenat
en påse Forever Supergreens

Ner i mixern en minut och sedan upp i glas för att avnjutas som bäst under tystnad eller mysigt samtal med familjen. Mums.

Kan verkligen rekommendera att ha i en ganska stor bit avokado också, det är supergott. Men tyvärr hade mitt minne glömt att köpa det i går 😉

Nu måste jag ta tag i dagens ”att göra lista” här så jag önskar dig en fortsatt fin dag nu och ladda ny vecka. Jag håller tummarna för att din kommer bli toppen!

Kram Maria

2 reaktioner till “En riktigt bra smoothie start på dagen”

 1. Härligt med långa söndagsfrukostar, delikatesser och gott kaffe. ☕🍉🍓🧀
  Ny vecka, och härligt med helg mitt i. Ha en bra vecka!❤

  1. Ja Söndagsfrukostar kan ju vá bland det bästa livet har att erbjuda tycker jag. Tid med familjen, mysiga samtal runt bordet och massor med god mat, kan det bli bättre & lyxigare?! 🙂
   Dessutom kortvecka som kommer nu ju, då blir det mysfrukost flera gånger denna veckan, jippi!
   Ha en underbar måndag nu & ta hand om dig! <3

Lämna ett svar