Trendspaning från höstens Formex

Igår var jag en snabbis på Formex i Stockholm och kikade på vad som kommer finnas i butikerna och på inredningshyllorna till hösten. Massor med finheter såklart och hade man fått handla när man är där hade jag varit fattig som en kyrkråtta när jag gick därifrån.

Ni som hänger med mig på Instagram och stories där har säkert redan snappat upp att hållbarhet, miljö och natur var i fokus hos många och att de flesta av de företag jag bytte några ord med hade just hållbarhet i tanken när de pratade om sina nya produkter vilket jag tyckte kändes väldigt bra. Vissa hade tänkt till på hela kedjan, från innehåll vid tillverkningen till transporten ut till butik och andra hade tänkt mer på att antalet användningsområden skulle vara många och att produkten skulle vara lätt att förnya, ändra utseende på och variera över tid vilket ju också var positivt.

Craft Studio var ett helt nytt märke för mig och som verkligen imponerade. De hade tänkt på allt, från betongen som alla produkter tillverkas av till tillverkning i Sverige & all emballage.

Men att naturen var poppis på mässan var det ingen tvekan om. Överallt såg man trärena möbler och inredningsdetaljer, skinn, fällar, torkade blommor, urnor i lera, djurmönstrat och detaljer från havet såsom snäckor och koraller.

Hos Ernst Form fanns mycket natur och de imponerade faktiskt stort på mig under denna mässan. Superfin monter, härliga färger och många nyheter som jag verkligen gillade.

Några av gillade mer färg än andra och häftiga färger som orange och koboltblått ser ut att bli några av höstens mer populära färger om man får tro bland annat ByOn ovan.

Potteryjo´s nyheter gick i dovare toner som här i härligt senapsgult och mustigt rostbrunt.

Formspråket är enkelt och gärna runt och lite ”bulligt”. Mycket påminner om det som fanns på 30- 60- och 70-talet men med lite uppdaterade material och färger. Här ovan en snygg nyhet från DBKD, designad av systrarna på StudioIn.

Ljuvliga posters från Anna Bülow hänger jag gärna på väggen och nu finns de i en mer dov färgskala som drar åt beige och brunt.

Något för alla brukar man ju hoppas på och det tycker jag absolut det fanns på årets mässa. Många stilar, färger och material kommer vi se i hemmen och i affärerna till hösten vilket känns riktigt roligt!

Stor kram

Lämna ett svar