Min arbetsplats

När jag jobbar hemifrån sitter jag ibland vid köksbordet och njuter av ljuset och flera koppar kaffe men ibland också här uppe på tredje våning under snedtaket där jag har ett litet skrivbord och allt som bara är mitt runt omkring mig.

Här renoverade vi för ca 4 år sedan och innan dess var det bara outnyttjat förrådsutrymme i huset. Men en gång i tiden har det faktiskt också varit vardagsrum i en liten liten lägenhet här uppe.

Men nu är detta lilla genomgångsrum, som ligger innan vårt sovrum, mitt arbetsrum och det är en så härlig känsla ändå att få ha ett rum som bara är mitt eget, där jag kan stöka som jag vill, hitta inspiration och där jag förhoppningsvis kan ha mina papper, böcker, tidningar, arbetsmaterial och pennor för mig själv.

I dagsläget är det inrett ganska mörkt och murrigt även om väggarna är ljust grå och det är lite mysigt på ett sätt tycker jag. Men jag kan ju ändå avslöja här att det börjat gro en liten tanke om hur jag skulle vilja ljusa upp det lite lagom och ändra om här uppe. Så typiskt mig ändå. Men vi får se när och om jag kan tänkas hinna med att ta tag i det projektet, just nu ligger det ganska långt ner på listan.

I stort sett allt här är second hand eller vintage och sådant jag ärvt, hittat på loppisar eller som stod i huset när vi flyttade in. Skavt och använt men charmigt ändå. Skrivbordet är min fina farmors, stolen farfars och kistan tog mormor med sig från Amerika som liten. Å det känns så fint att jag fått möjligheten att ta hand om dessa skatter som jag som barn minns att de använde och tyckte om. Den stora lampan i fönstret med fot av porslin köpte jag på loppis för en tia och den skavda svarta på skrivbordet för två tjugor på en annan. Så bra då lampor ofta kan kosta ganska mycket och man ju dessutom aldrig få för mycket belysning vid en arbetsplats!

Nu blir det lite mer jobb för min del innan jag checkar ut & njuter av lite ledighet. Jag hoppas du kan göra precis detsamma!

Stor Kram
Maria

Lämna ett svar