Vardagens mysiga stunder

Nu efter sommaren fick vi två barn i skolåldern här hemma och med två heltidsarbetande föräldrar så kan tiden ofta vara knapp på eftermiddagar och höstkvällar. Säkerligen är ni många som känner igen er där ute. Så mycket ska ju hinnas med. Det ska handlas, lagas mat, packas gympa- och träningsväskor, köras tvättmaskin, läsas läxor och inte minst ska vi ju hinna umgås och ha det mysigt tillsammans också innan det är läggdags.

Vi gör så gott vi kan såklart och försöker hitta rutiner och sätt att hantera tiden så vi hinner med lite av varje. För min del har jag upptäckt att just läxläsningen är den stunden som jag uppskattar väldigt mycket just nu. Då hinner jag både med att prata lite extra med tjejerna om vad de gjort under dagen, jag får lära mig något nytt eller repetera sådant som jag ofta nästan glömt sedan jag gick i skolan. Dessutom får vi en mysig stund tillsammans vilket ju är toppen. Just nu repeterar vi landskapen och läser mycket matematik med Ester här hemma å det märker jag är väldigt nyttigt för mig, för oj vad jag har glömt alltså.

Vi sitter ofta vid matbordet där det finns mycket plats och där jag kan passa på att tända många ljus och gärna något som doftar lite extra gott. När solen går ner här blir det extra mysigt och nu om hösten tänder vi gärna en brasan kaminen också som värmer gott. I bland ställer jag fram lite god frukt eller nötter och sedan sätter jag mig intill och bara finns där för tjejernas frågor eller funderingar eller när det är dags att förhöra. Samtidigt kan jag ibland kika i en tidning eller skriva en inköpslista när främst vår äldsta läser tyst eller skriver och när läxan sedan är färdig och genomgången tar vi oss tid för lite mer prat.

Har du kanske också någon stund om vardagskvällen som du uppskattar lite extra mycket nu om hösten? Jag är så glad över att ha hittat denna tid tillsammans med mina tjejer, som vi alla verkar uppskatta och jag hoppas verkligen att den kan hålla i länge och under många år om jag har riktig tur.

Stor kram
Maria

Lämna ett svar