Kaos på riktigt

Håll i hatten vänner för nu är det ”villa upp och ner” på Trädgårdsgatan 6, på riktigt! Puhh… I går eftermiddag ringde nämligen målaren och sade att några jobb blivit inställda för hans del ”så imorgon har jag två killar som är hos er klockan 07.00, är det ok?” Ehhh ja, sa vi lite lätt chokade, ”toppen” sa han och så var det färdigt och bestämt.

Så sagt och gjort, gårdagskvällen var liksom räddad och gick helt åt till att flytta väldigt mycket av hela vår inredning från första till andra våning så att allt sedan var klart tills idag på morgonen när de två killarna knackade på dörren. Ett antal steg i trapporna blev det alltså men motion fick vi i alla fall.

Så idag när jag kom hem från jobbet så klev jag in i en helt ny och inplastad värld här hemma. Fascinerande ändå att se allt så annorlunda. Och efter att första strykningen är gjord så kan man redan nu se en tydlig skillnad på väggar och tak som nu ser väldigt nikotingula ut mot allt det fina vita i taket och ner till brytlist. Visst ser du det också på bilden ovan och nedanför? å jag lovar att det syns än tydligare i verkligheten.

Då kanske du undrar varför vi som hade så ljust och fint överallt helt plötsligt ska måla om?! Jo precis som jag nämnde så har färgen gulnat en hel del på 11 år och det är ju så att det som ofta ser väldigt bra ut på bild inte alltid är så där bra i verkligheten. Och efter alla dessa år och väldigt många kakelugns- och kamineldningar senare så är inte heller tak eller väggar så rena längre. Sot har satt sig i hörnen och upp i taket på sina ställen och även kvistar och vissa spikhuvuden har också börjat synas på ytterväggarna vilket inte vi tyckt varit så kul. Så nu blev det ommålning och ett perfekt sätt för mig att peta in lite förändring här nere också vilket ju också känns väldigt kul såklart!

För denna takmålning ingår nämligen också som en del i en liten make-over som jag har planerat här nere på första våning och som jag tror och hoppas kommer bli väldigt bra. Så häng med mig här och på Instagram framöver så lovar jag att visa så mycket jag bara kan från denna light-renoveringsresa.

Stor kram

Lämna ett svar